söndag 24 april 2011

Kaviarrand

Det blir mycket mat så här kring påsk. Kaviarrand, som är som en fast skagenröra, har blivit ett måste på vårt påskbord. Receptet kommer från våra danska släktingar. 





















































Kaviarrand
2 burkar stenbitsrom
4 hackade hårdkokta ägg
lite riven gul lök
2,5 dl creme fraiche (inte lätt creme fraiche)
2 stora msk majonäs
mycket klippt dill
200 g grovt hackade räkor
5 blad gelatin
lite citronsaft

Garnering
grön sparris
rädisor
citronklyftor

Blanda allt utom gelatin. Rör försiktigt då stenbitsromen lätt går sönder. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min, smält sedan på svag värme i kastrull, kyl av med lite citronsaft. Blanda ner gelatinen i röran, salta + peppra litegrann. Häll i rund form och låt stå ett dygn i kylen. Ta fram och dekorera med sparris, rädisor och citron. Ät med ett gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar