torsdag 7 april 2011

Päron- och chokladmuffins

Jag gör alltid muffins på sockerkakssmet. De blir riktigt saftiga trots sparsam mängd fett. Smaksättningen kan varieras i det oändliga, själv tycker jag kombinationen päron-choklad är oslagbar.

Muffins (ca 30 st)
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Smaksättning
mörk choklad
1 päron

Sätt ugnen på 200-225 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det hela koka upp. Rör ner den varma smörmjölken i äggsmeten. Rör sen ner mjölet som först blandats med bakpulver och vaniljsocker.

Hacka mörk choklad och skär päronet i mindre kuber - blanda ner allt i smeten. Fördela i muffinsformar och grädda i ugnen ca 12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar