Till denna linsgryta använder jag för enkelhetens skull färdigkokta gröna linser. Salsiccian är köpt i saluhallens charkuteri.
Linsgryta
2 schalottenlökar
1 vitlök
olivolja
1 zucchini
salsicciakorv
3 msk tomatpuré
en skvätt vitt vin
2 dl vatten
1 pkt färdigkokta linser (400 g)
salt + peppar
Finhacka löken och fräs i lite olivolja i en kastrull. Tärna zucchinin och skär salsiccian i lagom stora bitar - släng ner i kastrullen och stek några minuter tills det fått lite färg. Rör ner tomatpuré, vin och vatten. Blanda i linserna som noga sköljts av innan. Låt puttra på svag värme i ca 10 minuter tills zucchinin är mjuk och korven är ordentligt genomkokt. Salta och peppra.
det här ska jag göra matlåda på! ser sjukt gott ut.
SvaraRaderaJa, rekommenderas! Och särskilt nu när du återigen äter korv...
SvaraRaderaDen här ska göras när Narita kommit ut. Marie ska helst inte äta korvar just nu.
SvaraRaderam